Basitçe kompostlama, organik malzemenin geri dönüştürülmesi işidir. Bu işlemle, mutfaktaki patates kabukları, kahve telveleri, yiyecek artıkları, hatta bahçede biçilen ot kırpıntıları bile, bitkilerin büyümesine yardımcı olan birer ücretsiz gübreye dönüştürülmektedir.
Atıklardan elde edilen organik gübre olan kompostun rolü, tarımsal uygulamalarda aşırı pestisit ve kimyasal gübre kullanımıyla ihmal edilmiştir. Çiftlik alanlarında kullanılan kompost eksikliği ve kimyasal gübrelere olan bağımlılık yüzünden toprak koşulları kötüleşmiş ve yetersiz veya fazla besin maddeleri, böcek salgınları ve katılaşmış toprak gibi bir dizi olumsuz etkiye neden olmuştur.
Oysa günlük yaşamda üretilen organik atıklar kompost üretmek için kullanılırsa, toprak verimliliğinin geri kazanılması mümkündür. Kompost etkili bir toprak düzenleyicidir. Çiftçiler kimyasal gübreler yerine ne kadar kompost gübreler kullanırsa, tarım arazilerinin toprak kalitesi o kadar iyileşecektir. Kompost, sürdürülebilir tarımsal uygulamaları sağlamak için çok önemli olan toprak koşullarını iyileştirmektedir.
Bu gerçekten hareketle kuruluşumuz tarafından kompostlama çalışmalarına destek verilmekte ve toprağın ve çevrenin korunması amacı ile üretici firmalar tarafından belli standartlara ve gerekliliklere uygun üretim yapıldığı, laboratuvar testleri ile doğrulanmaktadır. Bu yaklaşım aynı zamanda, kuruluşumuz üst yönetiminin, tüketicilere ve üretici firmalara bir taahhüdüdür.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, kompost sertifikasyon ve C-Label (Compost Labeling) kompost etiketleme hizmetleri de vermektedir.