Kompostlamanın bu kadar önemli olmasının sebepleri var. Kompostlama toprağı zenginleştirir, nemi muhafaza eder ve bitki hastalıklarını ve zararlıları bastırmaya yardımcı olur. Kimyasal gübre gereksinimini azaltır. Besinlerle dolu zengin bir malzeme olan humus oluşturmak için organik maddeleri parçalayan faydalı bakteri ve mantarların üretimini teşvik eder.
Daha yüksek tarımsal ürün verimini teşvik eder. Ve muhakkak ki çok önemli olan, düzenli depolama (çöplük) alanlarından metan emisyonlarını ve karbon ayak izini azaltır. Bu nedenle hem evsel hem de endüstriyel kompostlama çalışmaları giderek yayılmaktadır.
Çöp alanlarındaki organik atıklar, güçlü bir sera gazı olan metan üretir. Gıda artıkları ve diğer organik maddeler kompostlaştırılarak metan emisyonları önemli ölçüde düşürülmektedir. Bu göz ardı edilemeyecek bir çevre etkisidir.
Kuruluşumuz çevrenin korunması konusunda duyduğu sorumlulukla hem evlerde hem endüstriyel tesislerde kompostlama çalışmalarına destek vermektedir. Çöp hacminde azalma, zengin ve doğal bir gübre sağlanması, toprak havalandırması ve drenajının iyileşmesi, yabancı otların kontrolü ve pahalı sulama ihtiyacının azalması, kompostlamadan beklenen faydalardır.
Kuruluşumuz, çok sayıda test, ölçüm, analiz, değerlendirme ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu faaliyetlerinde yerli ve yabancı standartlara ve yasal düzenlemeler ile belirlenen esaslara uymakta ve talepte bulunan firmalara, güvenilir ve tarafsız davranmaktadır. Eğitimli ve uzman bir çalışan kadrosuna ve ileri teknolojik donanıma sahip kuruluşumuz, kompost sertifikasyon ve C-Label (Compost Labeling) kompost etiketleme hizmetleri de vermektedir.