Yeni Kompost Belgeli Etiket Malzemesi

Kompostlanabilir ürün ve malzemenin önemi anlaşıldıkça ve üretimi arttıkça piyasaya her gün yeni kompost belgeli ürünler sunulmaktadır. İşte bu ürünlerden biri de Bisfenol A (BPA) içermeyen termal etiket malzemesidir ve yeni bir yapıştırıcı ile birlikte kompost belgesini başarıyla almıştır. Bu şekilde sürdürülebilir ambalajlara yeni bir seçenek daha eklenmiştir.

Yeni Kompost Belgeli Etiket Malzemesi

Firmadan yapılan açıklamaya göre, yeni malzeme, kompoze edilebilir termal malzemelerin arzında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Kompostlanabilir etiketler dahil olmak üzere sürdürülebilir termal etiketlere olan talep artmaktadır. Bu yeni malzeme, özel depolama koşulları gerektirmeyen ve normal raf ömrüne sahip sağlam ve pratik bir malzeme sağlamak için yeni bir yüzey malzemesi ve yapışkan kombinasyonu kullanmaktadır. Kompostlama standartları sınırlı olduğu için, bir Avrupa standardı olan EN 13432 standardı diğer ülkelerde de bir uyumluluk standardı olarak kabul edilmektedir.

Kompostlanabilir gıda ambalajı ve kompostlanabilir plastik torbaların etiketlenmesi, özellikle süpermarketteki tüketiciler tarafından tartılan ve paketlenen meyve ve sebzeler için kullanışlıdır.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, bu ürün kategorisi, dönüştürücüler ve son kullanıcılar için çok önemlidir ve bu, firmanın daha geniş ve yüksek hırslı sürdürülebilirlik hedeflerine önemli bir katkı olarak görülmektedir.

Üretim çalışmalarında benzersiz bir baskı yüzeyi ve yapıştırıcı kombinasyonu oluşturmak için konvansiyonel teknoloji kullanılmıştır ve daha fazla yeni kompost belgeli ürün yelpazesini genişletmeye yönelik firmanın çalışmaları sürmektedir.

Kuruluşumuz, talep eden işletmelere, kompost sertifikasyon ve C-Label (Compost Labeling) kompost etiketleme hizmetleri de vermektedir.