Uluslararası Kompost Farkındalık Haftası

Uluslararası Kompost Farkındalık Haftası, kompost sektöründe gerçekleştirilen en büyük ve en kapsamlı bir girişimidir. Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen bu etkinlik 2022 yılında 1-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Bu etkinlik sadece ABD’de değil, diğer ülkelerde de yapılmaktadır.

Uluslararası Kompost Farkındalık Haftası

Uluslararası Kompost Farkındalık Haftası’nın amacı şu iki konu hakkında insanları bilinçlendirmektir:

  • Neden organik atıkları kompost haline getirmek gerekiyor?
  • Neden kompost ürünler kullanmak gerekiyor?

Hafta boyunca afiş ve video yarışmaları yanı sıra kompostlamayı teşvik etmek ve kutlamak için topluluk ve iş etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu faaliyetlerde arka bahçeden büyük ölçekli tesislere kadar her türlü kompostlama teşvik edilmektedir.

Bu etkinlik için her yıl yeni bir tema seçilmektedir. Bu tema, dünyanın her yerindeki sanatçıları, kompostlama ve kompost kullanımının önemini paylaşan bir tasarım yaratmaya teşvik eden poster yarışması için kullanılıyor. 2022 yılı için belirlenen tema şudur: Yenilenme Tarifi: Kompost.

Bu tema, genel yenileyici tarım hareketini ve kompost ve organik geri dönüşümün bu sürece nasıl uyduğunu vurgulamaktadır. Rejeneratif tarım, tarımsal uygulamalar ile toprak sağlığını iyileştirmeye odaklanan bir sistemdir. Bu sistemde, daha sağlıklı toprağın daha sağlıklı ürünler üretmesi ve artan karbon tutma yoluyla atmosferde daha az karbona yol açması hedeflenmektedir. Kompost, tarım arazilerine ve bahçelere eklendiğinde, topraktaki mikroplar için besin sağlayarak daha sağlıklı topraklar ve ürünler oluşturur. Bu mikroplar toprağın kalitesini zenginleştirirken, aynı zamanda fotosentez yoluyla topraktaki karbonu tutar. Bu bakımdan “Rejenerasyon için reçete: Kompost” teması çok anlamlıdır. Kompost oluşturarak yiyecek artıklarını ve bahçe döküntülerini geri dönüştürmenin önemine odaklanmaktadır.

Kuruluşumuz, talep eden işletmelere, kompost sertifikasyon ve C-Label (Compost Labeling) kompost etiketleme hizmetleri de vermektedir.