Kompost, Toprağı İyileştirmeye Yardımcı Olabilir

Bahçenizde kompost kullanmanın, yatak dikmenin ve çimlerinizin pek çok faydası vardır ve sonbahar, bahçeyi temizlerken ve çimlerden yaprakları çıkarırken bir kompost yığını başlatmak için mükemmel bir zaman olabilir. 

Kompost, Toprağı İyileştirmeye Yardımcı Olabilir

Sonbaharda bir kompost yığını başlatmak, gelecek bahar ekim zamanında taze kompost elde etmenizi sağlayacaktır. Kompostlama, organik maddelerin kontrollü bir şekilde kompost adı verilen toprak benzeri bir maddeye ayrıştırılmasıdır. Kompostu toprak düzenleyici olarak kullanmak toprağa az miktarda besin katacak ve daha da önemlisi toprağınıza organik madde katacaktır. 

Organik madde miktarının arttırılması, toprak ekolojisini sürdürmek için kritik olan solucanlar, bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar için enerji, besin ve yaşam alanı sağlayarak toprağı iyileştirecektir.

Toprağa kompost eklenmesi ayrıca daha ağır killi topraklarda havalandırmayı iyileştirecek ve bu da bitki köklerinin toprağa nüfuz etmesine ve fazla suyun tahliyesine izin verecektir. Daha hafif kumlu topraklara eklendiğinde kompost, toprağın su tutma kapasitesini artıracak ve bu da bitki köklerinin emmesi için daha fazla su bulunmasını sağlayacaktır.

Kuruluşumuz, talep eden işletmelere, kompost sertifikasyon ve C-Label (Compost Labeling) kompost etiketleme hizmetleri de vermektedir.