Çöp alanlarında biyolojik olarak parçalanabilen ve kompostlanabilen poşetler, evlerdeki veya kompostlama tesislerindeki işlemlere göre çok daha yavaş parçalanmakta ve oksijen olmadan parçalanarak karbondioksitten çok daha tehlikeli bir sera gazı olan metan üretmektedir. Bu poşetler deniz ortamlarında hiç bozunmamaktadır.
Tüketiciler olarak, plastik poşetlerin biyolojik olarak parçalanabilir olduğunu duymak insanı bir ölçüde rahatlatmaktadır. Ancak biyolojik olarak parçalanabilen poşetlerin gerçekten çevre dostu olduğundan emin olmak mümkün değildir. Neyse ki, plastik türleri hakkında katı kurallar getirilmekte var denetimler yapılmaktadır. Ayrıca, bu yöndeki iddiaları kanıtlayan bağımsız sertifika programları bulunmaktadır.
Çevre ile uyumlu sertifikasyon programları, kompostlanabilir, geri dönüştürülebilir ve genel atıkların ayrılmasını, kompostlaştırılmasını ve mümkün olduğunca geri dönüştürülmesini öngörmektedir.
Bu programlara uyulduğu takdirde çöp alanlarına daha az atık gönderilmiş olmaktadır. Zorunlu durumlarda geleneksel plastik torbalar veya bozunabilir olarak etiketlenenler yerine sertifikalı biyolojik olarak parçalanabilir veya sertifikalı kompostlanabilir poşet seçmek en doğrusudur. Ancak bu durumda kompostlanabilir programlardan beklenen fayda elde edilmekte ve çevre ile işbirliği yapılmış olmaktadır.
Örneğin Avustralya’da her yıl yaklaşık 5 milyar tek kullanımlık plastik poşet kullanılmaktadır. Bu poşetler, milyonlarca varil petrol dahil olmak üzere önemli miktarda yenilenemeyen kaynak gerektirmektedir. Oysa her biri ortalama sadece 12 dakika kullanılmaktadır. Bu poşetler doğada bozulmayacak, ancak çok küçük parçalara ayrılarak varlıklarını sürdürürecektir.
Kuruluşumuz, talep eden işletmelere, kompost sertifikasyon ve C-Label (Compost Labeling) kompost etiketleme hizmetleri de vermektedir.